Home Singles MAARTEN VX – New Life

MAARTEN VX – New Life

by Ann Cnockaert

Begin dit jaar maakten we kennis met de Genste producer Maarten VX aka Maarten Vanooteghem. Hij debuteerde met zijn ep Cocoon. Nu krijgen we alweer nieuw werk met de single New Life.

Maarten VX maakt nauwkeurig gecomponeerde, deep-listening elektronische muziek. De Gentse producer combineert strakke drums en emotioneel geladen melodie, waarbij hij streeft naar een balans tussen dansbaarheid en muzikale gelaagdheid.

De track werd als DIY live performance gefilmd in een verlaten fabriek. De textielfabriek, ooit een levendige werkplek voor honderden mensen en nu een verlaten oord in het midden van de stad, diende als inspiratie voor de single. Verschillende field-recordings vormen de textuur van de muziek. Maarten VX probeerde hetzelfde gevoel te scheppen dat hij ervaarde wanneer hij de plek voor de eerste keer zag. Op die manier komt de vervallen plek als het ware even opnieuw tot leven.

Het nummer bestaat uit een hypnotiserende synth-compositie onderbouwd met strakke beats. In afwachting van de opening van de clubs, zorgt Maarten VX met New Life dat we alvast in de juiste stemming komen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More