Home Singles FITZ ROY – Can’t Stop The Villain

FITZ ROY – Can’t Stop The Villain

by Bart Verlent

Wie heimwee heeft naar de grunge van de jaren ’90 is bij de Brusselse band Fitz Roy aan het juiste adres. Dit trio is geboren in 2015 in een donkere kelder in Sint-Joris-Ten Node, daar werd de basis gelegd voor hun sound, die zowel krachtig als melodieus is, een combinatie van grunge, stoner en metal. Op 10 maart verschijnt hun tweede album Might Be About You dat ze op 1 april voorstellen in de Botanique in Brussel.

© Fitz Roy

We krijgen een tweede teaser uit het nieuwe album met de single Can’t Stop The Villian. Het nummer is geboren uit de post-pandemische context en beschrijft de frustraties, wroegingen en ontkenningen van de mens die zich bewust is van zijn onvermogen om de “allesvernietigende” machine te stoppen waarvan hij en de schepper het uiteindelijke slachtoffer zijn.

Het is stevig grungy nummer dat enorm ruikt naar Nirvana en Soundgarden. Zanger François Chandelle klinkt zelfs als een reïncarnatie van Kurt Cobain. Het nummer klinkt heel gevarieerd en de band zorgt op het einde zelfs voor een bom van een outro.

FacebookBandcampInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More