Home Singles FIRST – Restless (Sentimental Records)

FIRST – Restless (Sentimental Records)

by Nel Mertens

Opzwepende ritmes, badend in een duistere dreiging vol elektronica en vocals die je in hun rite lijken mee te sleuren… Het nieuwe nummer Restless, dat we van het cold electropopduo First te horen krijgen, is een veelbelovend voorsmaakje van hun tweede ep. Die ep verschijnt op 13 november, waarna hij samen met hun debuut-ep op een dubbelcassette verschijnt bij Sentimental Records (het Brusselse label van Fenne Kuppens en Kobe Lijnen van Whispering Sons).

Jasmin Smolders laat in Restless haar heldervolle stem bijna bezwerend en dominant door het nummer zweven. Ze schreeuwt haar onrust elegant uit terwijl het klankkader dat Pieter Vochten daarbij voorziet, al even dominant klinkt met heersende percussie-secties die natuurlijk aanvoelen, maar de gejaagde onrust benadrukken. Het elektronische plaatje dat daarrond verweven zit is indrukwekkend sterk. In eerdere nummers merkten we de liefde voor dualiteit in geluid en die is ook bij Restless aanwezig. De uitgesponnen ruimte tussen natuurlijke ritmes en gedwongen onrust – die zich doorzet in meer donkere, industriële klanken – wordt hier volledig gevuld met een eclectische, donkere wolk aan geluiden.

Dit willen we live mee maken… de ep-release op zaterdag 14/11 in de Muzikodroom in Hasselt staat alvast in onze agenda genoteerd!

Facebook / Vi.be / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More