Home Singles CHANTAL ACDA – Saturday Moon (Glitterhouse Records/N.E.W.S.)

CHANTAL ACDA – Saturday Moon (Glitterhouse Records/N.E.W.S.)

by Bart Verlent

Het was Chantal Acda’s plan om van haar nieuwe plaat een soloplaat te maken, dat is duidelijk niet gelukt. Op Saturday Moon, dat op 26 maart verschijnt, krijgt Acda namelijk het gezelschap van vaste waarden Eric Thielemans, Alan Gevaert en Niels Heertum. Ook nodigde ze tal van gasten uit zoals violiste Beatrijs de Klerck, gitarist Rodriguez Vangama. Op haar vorige single Disappear waren Mimi Parker en Alan Sparhawk van Low te gast en voor het titelnummer van de plaat werkte Acda samen met hetzelfde koor dat ook te horen was op de muziekvoorstelling en tevens vorige plaat Pūwawau.

© Chantal Acda

Acda schreef Saturday Moon nadat ze door oude fotoboeken van haar oma had gebladerd. Oma Truus was een fantastische vrouw waarmee Chantal, in haar keuken, veel tijd doorbracht. Daar deelden ze hun levensverhaal en roddels over de mannen die naar haar tuurden in het bejaardentehuis. Oma Truus stierf, jaren later, net op het moment dat Chantals dochter werd geboren. Ze gaf haar leven als het ware door. Saturday Moon gaat over deze wonderbaarlijke oma Truus en over de kracht van de vrouwen rondom ons. Chantal vindt dat er te vaak over vrouwen gesproken wordt vanuit een idee van gemis in plaats van het te hebben over wat ons verbindt.

Vanaf de eerste noten legt Acda een warm dekentje over ons. We horen de liefde voor haar oma tussen de woorden en de betoverend mooie muziek door. Een mooie ode die diep ontroert omdat Chantal er, zoals steeds, haar volledige ziel in legde.

Een mens heeft in deze bijzonder tijden nood aan knappe, warme composities als Saturday Moon. Er is geen beter medicijn tegen donkerte dan deze liefdevolle song.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More