Home Singles FENOMEEN – Kotsbeu Part 1 (Eigen Beheer)

FENOMEEN – Kotsbeu Part 1 (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Fenomeen is het alter ego van de 20-jarige rapper Rheno uit Meldert. Hij heeft een unieke stem en rap stijl, zo kan hij zich onderscheiden van de huidige hiphop scène van Aalst en Brussel. Vorig jaar debuteerde hij met de single Wat Als waarop hij samenwerkt met de Leuvense producer HighHat. Begin dit jaar verscheen zijn tweede single Gedouched In De Hood waarop hij samenwerkte met Anders, die ook instaat voor de productie van deze single.

Kotsbeu gaat over het besef dat de levenswijze van Rheno’s kring en hemzelf beter kan, maar dat de stap zetten vaak moeilijker is dan het lijkt. In dit nummer spreekt hij over zijn eigen zorgen, die van zijn vrienden en van zijn moeder. Verder verwijst hij naar een aantal schilders die hem aanspreken omdat verschillende kleuren/lijnen nieuwe perspectieven kunnen brengen.

Tekstueel gaat Rheno heel diep wat het een vrij donkere song maakt. Zijn woorden zijn rauw, puur en eerlijk. Anders hield de muziek vrij luchtig zodat de song niet te zwart wordt. Rheno rapt zijn woorden met zo’n mooie flow dat de muziek en de woorden één worden. Het is echter vooral een intense song die nog even nazindert.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More