Home Singles FOXEY – Not Your Babe (Starman Records)

FOXEY – Not Your Babe (Starman Records)

by Bart Verlent

In 2016 debuuteerde Valerie Sneyers onder de naam Valkerie met de pure pop single Cycle Of The Moon. Vier jaar later maakt Sneyers muziek onder de naam Foxey en bij deze naamsverandering hoort ook een nieuw geluid. Nu maakt de Antwerpse zangeres soul-pop met een retro vibe. Voor haar repertoire haalt ze inspiratie uit de muziek van Bobbie Gentry, Dusty Springfield, Etta James en Amy Whinehouse.

(c) Foxey

Not Your Babe is de debuutsingle van Foxey en werd opgenomen samen met producer Serge Ramaekers (die ook samenwerkte met The Dinky Toys, T-Spoon en Confetti’s) en Black Box Revelation gitarist Jasper Morel. Het nummer gaat over je grenzen stellen en geen bullshit meer pikken. Het valt onmiddellijk op dat Valerie nu met meer power zingt dan in haar Valkerie-periode. Not Your Babe is dan ook wel een krachtig nummer met een indrukwekkend geluid.

We krijgen een zalige retro-soul sound die ons doet denken aan het jaren 70 geluid van Motown en Stax. Met strakke drums, funky gitaarlicks, blazers en een orgeltje op de achtergrond pakt Foxey ons helemaal in. Ze overtuigt met haar, warme krachtige stem die wel iets weg heeft van Duffy.

Zalige single deze Not Your Baby waar we spontaan happy van worden en graag het coronavirus mee weg dansen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More