Home Singles FENNE LILY – Dawncolored Horse (Dead Oceans/De Konkurrent)

FENNE LILY – Dawncolored Horse (Dead Oceans/De Konkurrent)

by Bart Verlent

Fenne Lily is geboren en getogen in Engeland maar heeft haar thuisland ondertussen ingeruild voor Amerika; ze woont in hartje New York. Ze debuteerde in 2016 toen ze in de U.K. op diverse festivals stond (waaronder het gekende T In The Park) zonder dat ze ook maar iets had uitgebracht. Pas in 2018 verscheen haar debuutplaat On Hold, waardoor ze mee op tournee mocht met Dodie en Lucy Dacus. In 2020 tekende ze bij het Amerikaanse label Dead Oceans en daar verscheen haar tweede plaat Breach.

© Fenne Lily

Op 14 april brengt Fenne Lily haar derde album Big Picture uit dat ze opgenomen heeft met producer Brac Cook (Whitney, Ani Difranco, Kevin Morby…). Dawncolored Horse is de tweede single uit dat album en is geïnspireerd op het gedicht The Horse That Had A Flat Tire van Richard Brautigan. Het nummer doet ons wat denken aan de ingetogen songs van Julie Jacklin en Joan Wasser. Het klinkt dromerig en warm maar er is toch ook een klein scherp randje aan dat het uniek maakt.

De sprankelende jangle indiepop van Fenne Lily heeft iets heel bijzonders en we zijn dan ook heel benieuwd naar haar derde plaat die ze 24 april komt voorstellen in de AB Club in Brussel.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More