Home Singles FENCE – King Of The Blind (FONS Records)

FENCE – King Of The Blind (FONS Records)

by Bart Verlent

In 1995 werd FENCE opgericht door Lieven Verdin, Meindert Leenders en Niels Hendrix. Het trio kreeg later versterking van drummer Samuel De Bleeckere waarmee ze in 1998, tot hun grote verbazing, tweede eindigde in Humo’s Rock Rally, na Das Pop. Daarna gaat het snel met deze Limburgse band, misschien wel juist te snel, zodat in 2006 de band er na vier albums een punt achter zette. Maar na een pauze van vier jaar besluit de band terug verder doen als trio, met Niels achter de drums. De vernieuwde band doet het allemaal wat rustiger aan. Meinders werkt als architect en Lieven als designer terwijl Hendrix zich focust op zijn eigen label FONS Records en vorig jaar zijn prachtig solo album De Belevenis van Niels Hendrix uitbracht. Zodat in 2012 de eerste reünie-plaat verscheen, in 2016 volgde The Winding en vorig jaar zag Hazy Mist Of Rock het licht.

© Fence

Uit die laatste plaat krijgen we nu nog een de single King To The Blind. Het is een lyrische song waar deze band op leeftijd zingt over de waarheid en het licht zien. En hoe achteraf vaak alles een illusie blijkt te zijn. Als goede raad willen ze meegeven dat het de beste optie is om te volharden in de boosheid, en naarstig voort te doen. En dat doet dit trio met veel overtuiging met deze powerrocker van de bovenste plank.

Er zit geen sleet op FENCE, het schuurt nog langs alle kanten maar het is vooral een straffe song die ons doet denken aan de hoogdagen van Big Star. Met deze single bewijst de band dat er nog zekerheden zijn in het leven en dat het trio na 28 jaar nog steeds fris en fruitig klinkt.

FENCE kan je aan het werk zien op:
28/04 – Arsenaal, Mechelen (met Arabnormal)
12/08 – Schol Festival, Turnhout (met The Hickey Underworld)

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More