Home Singles FEAR DISEASE – End Of All (Wormholedeath / Aural Music Group)

FEAR DISEASE – End Of All (Wormholedeath / Aural Music Group)

by Nel Mertens

Fear Disease is een jonge Belgische band binnen de metalwereld, hoewel ze al enkele jaren bezig waren onder de naam Limbo. De heren laten zich beïnvloeden door een sound die gaat van trash tot old school death metal, groove metal, metalcore en black metal. Denk in termen van Morbid Angel en Slayer.

© Fear Disease persbeeld


Hans Paesen (vocals, gitaar), Mathias Paesen (drums), Jonas Parren (gitaar) en Cas Hegge (bas) lanceerden net een videoclip bij één van de tracks van hun debuutalbum Floodgates (2021), dat digitaal en op cd verscheen via Wormholedeath en Aural Music Group.

End of All vertelt de horror van WO I: “11 november markeert het einde van WO I, de grote oorlog die het eind van alle oorlogen zou betekenen… In realiteit beëindigde het niets, behalve ontelbare levens. Op deze dag willen we de gebeurtenissen van een eeuw geleden herinneren. En daarbij ook een moment stilstaan bij het lijden van al wie geraakt is door de zo vele gewapende conflicten die volgden, tot op de dag van vandaag”, laat de band weten bij het begin van de videoclip bij End of All.

De muziek die ze maken, verklankt in elk geval de wreedheid van toen perfect, met razendsnelle riffs en rauwe oerkreten.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More