Home Belgisch FAWN. – Happy/Sad Girl

FAWN. – Happy/Sad Girl

by Felix Sandon

Fawn. is een van de vele groepen die we ooit ontdekten in de Scorpio Sessions op Radio Scorpio, waar elke week een intieme livesessie van aanstormend talent de revue passeerde. Toen ondersteunden enkel spaarzame snaren en ambachtelijke percussie de stem van zangeres Freya Dasseville. Op hun nieuwe single zijn er nog meer snaren (met name een erg kleurrijke viool) en toetsen aanwezig. En nog meer kracht en emotie.

Het viertal nam hun single live op in de Tonzofia-studio te Leuven (waar ze destijds ook hun Scorpio Session speelden) en weet zo de sfeer en energie van een optreden over te brengen. Een huiskameroptreden, om precies te zijn, want de muziek van Fawn. zit de luisteraar dicht op de huid: Happy/Sad Girl klinkt alsof het enkel voor jouw ogen en oren tot leven komt. Dat is vooral de verdienste van de melancholische taferelen die Ruben Leribaux met zijn viool borstelt en van Freya’s stem, die tegelijk broos en omarmend klinkt. Je moet wel erg sterk zijn om je zo kwetsbaar op te stellen.

De tekst van dit nummer zouden we graag eens rustig lezen, want de in weemoed gedrenkte wijze waarop Freya steeds “You’re a happy girl, they say” zingt, laten vermoeden dat hier een ontroerend verhaal achter schuilgaat. Terwijl we destijds over hun radio-optreden schreven dat Fawn. alle tijd neemt om hun lied ongehaast te laten ontluiken, klinken ze hier veel urgenter en zelfverzekerder. ‘Fawn’ is Engels voor een reekalfje, maar de groep die je hier aan het werk hoort, is een trotse, volgroeide ree.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More