Home Belgisch FAWN. Scorpio Sessions (20/12/2022)

FAWN. Scorpio Sessions (20/12/2022)

by Felix Sandon

De naam Fawn. betekent niet faun, het wezen uit de Griekse mythologie, maar is Engels voor reekalfje (wij moesten het ook opzoeken). Toeval of niet, de muziek van deze groep klinkt ook als een ochtendlijke boswandeling, waar je weleens op zo’n ree zou kunnen stoten, die vervolgens gezwind voorbij flitst. In Lay Down, hun eerste nummer in hun Scorpio Session op Radio Scorpio, creëren ze dat effect met spaarzame snaren, ambachtelijke percussie en bovenal een warme, omarmende stem.

Ook in tweede inzending You Be There gaan we op tocht door loofwouden waar de mist nog niet helemaal is opgetrokken, maar de zon langzaamaan door het bladerdek begint te schijnen. Hier klinkt de stem van zangeres Freya Dasseville nog meer voldragen.

Het tweetal neemt alle tijd om hun lied op te bouwen en te laten ontluiken. Misschien zelfs iets te veel, maar dat maakt het net zo mooi: waarom zou je je haasten, lijkt Freya te zeggen, laten we samen tot rust komen. Ver weg van alle haast, ver weg van alle ruis.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More