Home Singles FATBACK BRASS BAND – Raw Poetics

FATBACK BRASS BAND – Raw Poetics

by Bart Verlent

Tien jaar geleden debuteerde de Gentse hiphop brassband Fatback Brass Band met een heel straffe ep. Daarop kreeg het gezelschap ondersteuning van Liz Aku, Sam Vloemans en Saimn-I. Het leek erop dat deze bende een rooskleurige toekomst tegemoet ging. Maar al snel werd er vreemd genoeg een punt gezet achter deze unieke band. Na acht jaar stilte, gaan ze terug de podia op en om dat te vieren hebben ze zelfs een nieuwe single uit.

Raw Poetics laat horen dat Fatback Brass Band tien jaar later nog even fris en fruitig klinkt. Het speelplezier en de zalige groove spatten van deze track. We horen een combinatie van wereldse blazers, een funky ritmesectie en MC AftaWRDS die zijn woorden vurig in het rond strooit.

Hopelijk krijgt deze vrolijke bende veel kansen om de festivals in brand te steken met hun geweldige tracks. Dit is echte festivalmuziek die het publiek in vuur en vlam zet.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More