Home ReviewsAlbum Reviews TED RUSSELL KAMP – California Son (KZZ Records)

TED RUSSELL KAMP – California Son (KZZ Records)

by Bart Verlent

Ted Russel Kamp is een New Yorkse multi-instrumentalist die daar afstudeerde in de jazz-school. Hij belandde later in Los Angeles waar hij de vaste bassist werd van Shooter Jennings. Daarnaast is hij een veel gevraagd studiomuzikant voor diverse artiesten en bouwde hij een solo carrière uit met songs die aanleunen bij americana en roots met een country vibe. De man heeft ondertussen een muzikale carrière van 24 jaar achter de rug en brengt nu zijn 14de album uit.

© Ted Russel Kamp

California Son is Kamps meeste persoonlijke werk tot nu toe waarbij hij invloeden uit rock, folk en country vermengd met zijn eigen uniek geluid. Samen met een vertrouwde groep medemuzikanten verwerkte Ted klassieke Californische countryinvloeden op de plaat. Hij vond daarvoor inspiratie bij Jackson Brown en de harmonieën van The Beach Boys, The Byrds en The Eagles. Omdat het zo’n persoonlijke plaat is, liet de singer-songwriter zijn grootse productiestijl van vroeger achter zich en hield hij het allemaal redelijk ingetogen.

Op de langspeler staan twaalf ijzersterke rootsrockers waar het speelplezier vanaf spat. Toch zit er veel afwisseling in de liedjes omdat Ted de songs niet allemaal alleen schreef. Shine On bijvoorbeeld is van de hand van Grant samen met Rob Waller en Paul Lacques van de alternatieve country band I See Hawks In L.A., die ook meezingen op het nummer. Verder staan er ook nog nummers op met zijn muzikale vrienden Eli Wulfmeier, Shane Alexander, Ted Wulfers, Mike Dawson en Brian Whelan.

Prima plaatje die California Son, voor liefhebbers van het betere roots, country en americana werk. Ted Russel Kamp kon helaas niet al zijn muzikale vrienden meenemen naar Europa en komt het album solo voorstellen in ons land.

Je kan hem aan het werk zien op:
29/03 – Gasthuisschuur, Aarschot
30/03 – De Glazen Boterham, Werchter

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More