Home Singles WAND – Help Desk

WAND – Help Desk

by R. Medea

Metronomisch hypnotiserende drums voeren je recht de dystopie in op deze nieuwe single van Wand.

© Wand

Vijf jaar geleden alweer dat hun laatste studioplaat Laughing Matter het licht zag. In 2022 verscheen wel nog het live album Spiders in the Rain. Zanger-gitarist Cory Hanson bracht tussendoor nog zijn tweede (Pale Horse Rider) en derde (Western Cum) soloplaat uit.

Waar de band hun vorige platen ons niet echt konden bekoren is Help Desk wel van een ander kaliber. Het valt aan te raden om het nummer een eerste luisterbeurt te gunnen zonder de bijbehorende videoclip. De song neemt je mee op een donkere trip in een duistere wereld.

Hansons ijle, bijna zalvende stem past wonderwel bij de in een strakke cadans gegoten psychedelica die over je heen gestort wordt. Het bijna zes en een halve minuut durende nummer slingert heen en weer van liefelijk naar beklemmend en is tezelfdertijd rustgevend.

Door de ruimtelijke productie voeren de de cimbalen, snaredrum en bas de boventoon met daartussen zwevend gitaren, strijkers en keyboards. En dan is er ook nog de verbluffende zij het ietwat macabere computer animatie van King Connor Clarke.

Dit smaakt naar meer.

Wand gaat later dit jaar op toer met de Red Hot Chili Peppers.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More