Home Singles FAT TROUT TRAILER PARK – Fatberg (22Twenty)

FAT TROUT TRAILER PARK – Fatberg (22Twenty)

by Bart Verlent

In 2014 leerden we de psychedelische popband Wooly Mammoths kennen als één van de finalisten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Ze hadden ook een hitje op diezelfde radiozender met het Tame Impala-achtige Warer Slide. In 2017 hielden de Mammoths er mee op en dat was voor frontman Sean Raab het teken om iets anders te beginnen. Hij verkaste naar New York en tekende daar bij het label 22Twenty voor zijn nieuw project Fat Trout Trailer Park.

(c) Jill Verhaeghe

Met dit nieuw project wil Raab een soort van postpunk interpretatie maken van hoe mensen in de toekomst zullen denken dat het verleden zou klinken…

Binnenkort verschijnt de ep van Fat Trout Trailer Park waar invloeden inzitten van de psychedelica van Tame Impala en Death Grips maar ook experimentele electro, rock-‘n-roll en hiphop. Dat is ook wat we allemaal horen in deze debuutsingle Fatberg. Sean gooit alle invloeden op een hoop en maakt er een soort van een cyberartpunk van. In de strofes gebeurt er nogal veel zodat we een gevoel krijgen van georkestreerde chaos maar het refrein is gelukkig een soort rustpunt dat zelfs nog redelijk catchy klinkt.

Sean Raab brengt met Fat Trout Trailer Park iets heel avontuurlijks, origineel en uniek. De vraag is alleen of de wereld daar wel klaar voor is. Want soms hebben we het gevoel dat Raab ons wat overdonderd met een overdosis aan chaos. Het kan ook zijn dat we wat moeten wennen aan dit unieke geluid. Boeiend is het in elk geval wel.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More