Home Singles LISZA – ¿Cómo?

LISZA – ¿Cómo?

by Margo Maebe

Door: Margo Maebe

De Brusselse kunstenares Lisza heeft zonet haar nieuwe nummer met bijhorende videoclip ¿Cómo? uitgebracht. Het nummer staat op het nieuwe album dat binnenkort verschijnt.

Met ¿Cómo? bewandelt Lisza een nieuwe weg. Haar eerste album, dat ze uitbracht in 2017, heette La Vie Sauvage en zette haar liefde en passie voor literatuur en woorden in de verf. Dit album werd volledig gezongen in het Frans. In de nieuwe single klinken vooral Hispanic invloeden, wat best een uitdaging was voor Lisza.

Het nummer werd op instinctieve wijze geschreven en barst van de energie. Toch verliep het creatieproces niet van een leien dakje en was het voor Lisza best een worsteling om het te maken. Het was dan ook de eerste keer dat ze een volledige song in het Spaans schreef. Hoewel ¿Cómo? bij een eerste beluistering vrolijk en dansbaar klinkt, schuilt er ook een diepere betekenis achter. Lisza probeert er haar overtuigingen in te verdedigen en de tekst heeft een rebels kantje.

¿Cómo? is een ongeremd nummer met een wat zware tekst. Het contrast tussen de dansbare en vrolijke sfeer en de opstandige ondertoon komt ook naar voor in de clip. Dans scenes worden afgewisseld met beelden van rellen en soms worden deze twee sferen in één beeld gegoten. Dit valt ook op aan het kleurgebruik. Warme kleuren worden afgewisseld met koude kleuren.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More