Home Singles FAT DOG – King Of The Slugs (Domino/V2 Records)

FAT DOG – King Of The Slugs (Domino/V2 Records)

by Bart Verlent

Het Londense Fat Dog bouwde door de jaren heen een geweldige livereputatie op en mocht zo het voorprogramma verzorgen van Viagra Boys, Shame en Yard Act. De vijfkoppige band maakt stevige postpunk waarin ze zowel gitaren als synth gebruiken en af en toe een vurige saxofoon.

© Fat Dog

King Of The Slugs is de debuutsingle van de Londenaren en het is onmiddellijk een knaller van formaat. Het nummer begint vrij dreigend en dan vallen de naar jaren ’80 ruikende synths in die de track een bijzonder tintje geven. In het midden krijgen we een heel rustige break maar daarna beukt de band er weer stevig op los.

Afgaande op deze zalige song, kunnen we Fat Dog wat vergelijken met de vurige sound van Fat White Family en Warmduscher. Op 12 november komt de band naar Sonic City Festival in Kortrijk, deze meer dan zeven minuten durende track zal daar ongetwijfeld voor een geweldig feestje zorgen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More