Home Concerttip WIN 5 duotickets voor XINK + WIES

WIN 5 duotickets voor XINK + WIES

by Ann Cnockaert

Twintig jaar na het succes van de debuutsingle De Vriendschapsband staan de broederduo’s Meukens en Valkiers opnieuw zij aan zij op het podium als XINK. In de koffer: de tonnen ervaring die het viertal de afgelopen twee decennia vaak letterlijk onderweg heeft opgedaan in het rijke Belgische muzieklandschap.

In 2003 verdedigden ze België op de eerste editie van het junior Eurovisiesongfestival in Kopenhagen, met een knappe zesde plaats als resultaat. De albums X!NK en Vergif volgden snel en nummers zoals Laat me vrijDe andere kant en Denk aan mij vormen voor heel wat jonge dertigers de soundtrack van hun jeugd. In 2009 gingen Jonas, Niels, Thomas en Philip hun eigen weg om te focussen op andere projecten.

En nu is er opnieuw XINK. Wat ouder, wat meer hoofdletters en een uitroepteken minder, maar met het vertrouwde geluid van een band die nooit weggeweest lijkt te zijn. De nieuwe single Misschien bevestigt dat: een dromerig, maar snedig staaltje powerpop met de kenmerkende energie van weleer. Met één oog in de achteruitkijkspiegel maar de blik op de toekomst gericht bewijst XINK het in 2023 opnieuw: een band gaat nooit stuk.

WIES is een Nederlandstalig poptrio uit Amsterdam, bestaande uit Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Dan Huijser. Naast invloeden van alternatieve rock en elektronica kenmerkt de muziek van WIES zich door een onmiskenbare DIY-mentaliteit. De liedjes zijn gedachtespinsels over zowel de grote vragen van het leven als de kleine dingen die een jongvolwassene bezighouden.

XINK en WIES spelen op 11/02/2023 in CC Nova in Nazareth.

Wij mogen 5 duotickets weggeven van PoPallure!!! Wil je er graag bij zijn? Stuur dan als de bliksem een mailtje naar info@luminousdash.com met vermelding van je postcode.

Veel succes!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More