Home Singles EUPHEMIA RISE – Belong in a Zoo

EUPHEMIA RISE – Belong in a Zoo

by Nel Mertens

We wisten al dat hij duistere, eigenzinnige artrock voortbrengt, maar nog niet dat Wim Lankriet ook een hart voor dieren heeft. En ook voor hen zoekt hij de donkere kantjes op, met een heel persoonlijk verhaal, vervat in zijn nieuwe nummer Belong In A Zoo. Het nummer laat zijn herkenbare sombere sound horen, hoewel het deze keer ook van heel wat folkelementen voorzien is.

“I went to a house last night
Met a creature that belongs in a zoo
I went to a house last night
It was a creature that belongs in a zoo.”

Belong in a Zoo is een nummer dat ik exclusief heb opgenomen voor de compilatie Lost In Catland. Het gaat over een incident in mijn jeugd, toen een nogal onaangename leraar die bij ons thuis kwam, werd aangevallen door onze kat. Het is een ironisch indie-volkslied, gedreven door gitaren, strijkers en een intense Moog-synthfinale”, laat Wim Lankriet, de man achter Euphemia Rise, weten over de track.

De compilatie Lost In Catland werd door 23 artiesten voorzien van kattenliedjes, klaagliederen en gejammer ten behoeve van kattenopvangcentra in België en Schotland. De Covid-pandemie heeft liefdadigheidsinstellingen voor dieren met een ernstig tekort in hun fondsen achtergelaten, omdat hun gebruikelijke manieren om geld in te zamelen de afgelopen zestien maanden beperkt zijn geweest. Met dit in het achterhoofd namen Grey Malkin (Schotland) en Sven Visterin (België) contact op met verschillende vrienden, artiesten en performers om bijdragen te vragen aan een ‘kattencompilatie’, waarvan de volledige opbrengst naar de katachtige goede doelen van het Edinburgh Dog and Cat Home en van Zwerfkat Wommelgem VZW gaat.

Her)lees hier onze reviews over Farewell To Greatness, Cirrus Minor en When The Assassins Came van Euphemia Rise.

Facebook Website Bandcamp

Een videoclip bij de track volgt later deze zomer, maar we krijgen alvast een teaser te zien.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More