Home Belgisch CHARLOTTE ADIGERY + SYLVIE KREUSCH Mechelen, Botaniek Live (17/07/2021)

CHARLOTTE ADIGERY + SYLVIE KREUSCH Mechelen, Botaniek Live (17/07/2021)

by Mark Van Mullem

Zaterdag 17 juli 2021 hing er veel zwoelheid, sensualiteit en al evenveel soul over het grasveld van de Mechelse Kruidtuin. Maar ook ongelooflijk véél funky vibes en grooves. Dat wat eigenlijk nog steeds niet mag, was tegen het eind van de avond gewoon een feit: flink wat ‘durvers’ in het publiek stonden vrolijk hun ‘booty te shaken’. Hen tegenhouden had weinig zin. De schuldige toen was Charlotte Adigéry met haar klok van een stem en vette beats. Voordien had Sylvie Kreusch Mechelen al betoverd en/of bedwelmd. De keuze van ‘ambassadeur’, zangeres Emma Bale was even onverwacht als voortreffelijk.

Even voor de show van Sylvie Kreusch zou beginnen telde het grasveld van ‘den botaniek’, Mechels voor Kruidtuin, nog wel wat lege tafels. Dat lag misschien aan het vroege aanvangsuur. Gelukkig zou tijdens het begin van de set van la Kreusch het volk toch flink aandikken.

We vroegen ons af of zo’n set van Sylvie Kreusch in alle ‘helderte’ wel zou werken. We hadden haar immers al vaker in een donkere zaalsetting met subtiele belichting gezien. Maar ook bij een tanend zomerzonnetje bleek de Kreusch-magie wonderwel te werken. Nog bijna klaarlichte dag, maar de zwoelheid, David Linchiaanse donkerheid tekenden toch present. Sylvie was weerom fenomenaal sensueel en erotiserend. Als een krolse kattin bewoog ze zich over het podium, en in het publiek, dan nog braaf gezeten op hun bankjes. Dat ze met die microfoonkabel niet tot aan ons bankje geraakte vonden we misschien wel een beetje jammer. Misschien wel ja.

We werden verwend met een ook nu weer bijzonder opzwepend Seedy Tricks, een geweldig All Of Me, natuurlijk ook Please to Devon en een ronduit fenomenaal Just A Touch Away, duidelijk een favoriet binnen onze bubbel van vier, en zich duidelijk niet daartoe beperkend. Ook de nieuwe single Let It Burn klonk ongelooflijk lekker. “Look at me now, I am a red head and I’m raging.” Die red head bewees zaterdag nog maar eens dat ze er stààt. Misschien wordt het dan maar eens tijd – en overigens mea culpa – om verwijzingen naar Soldier’s Heart en Warhaus op te bergen. Focus nu maar op wat deze jeune femme fatale in haar mars heeft als Sylvie Kreusch!

Nog maar acht nummers ver in de set bleek Kreusch al aan het laatste nummer van de set gekomen. La Kreusch dankte het publiek met menig ‘merci’, om al snel Columbo-gewijs terug te keren met de woorden “Ik denk dat ik er nog eentje vergeten ben”. En er werd in grote grandeur besloten met Flaunt it, Try It ! Mechelen werd grondig bedwelmd, gecharmeerd, ingepakt, verlangend naar meer. En wie niet had gedanst, had er allicht al spijt van, en neen eigenlijk mocht dat niet. Maar…

Na een halfuurtje pauze schreed Charlotte Adigéry, gehuld in lange cape – iemand in onze bubbel gewaagde zich van de magische woorden Grace en Jones – het podium op. Dat schrijden had allicht niets met sterallures te maken, maar alles met de ’toestand’ van de jonge zangeres. “We hebben een nieuwe plaat geschreven, die komt binnenkort, maar … eerst komt de baby”, lachte Adigéry, trots wijzend naar haar bolle buik. “Misschien komt hij vandaag al!”. Hilariteit, ten top.

Hoogzwanger of niet, het hield Charlotte helemaal niet tegen om er een ongelooflijk feestje van te maken. De cape ging al snel uit. De zangeres sprong natuurlijk niet volop in het rond, maar deed toch flink haar best om zich zo beweeglijk mogelijk te laten gelden.

Bij Kreusch was het nog maar een beetje gelukt, tijdens de set van Adigéry stond in een mum van tijd zowat de hele grasweide te dansen, of toch iets te doen wat daar op lijkt. De intens stevige diepe en vette beats, heerlijke grooves waren dan ook ongelooflijk onweerstaanbaar. De soulvolle krachtige stem van Charlotte en haar ongebreidelde onvermoeibare enthousiasme deden de rest. Aan muzikale opvoeding of levensvreugde zal Charlotte’s baby alvast geen tekort gehad hebben, denken we.

Sylvie Kreusch en Charlotte Adigéry, samen in Mechelen. Dat was niet de eerste keer. Toén opereerde Adigéry nog onder de naam WWWater, Kreusch had al haar eerste solo-songs uit en werkte die avond samen met Nordmann. Beide dames hebben ondertussen al lang bewezen blijvertjes te zijn. Leading ladies binnen de belgische music scene zelfs wat ons betreft.

Dat Mechelen genoot, die zaterdagavond kan geen understatement zijn. Of het zou moeten zijn dat we ons al die lachende gezichten en tevreden mensen gedroomd hebben. Quod not. Een weerom sterk programma van het goed georganiseerde festival Botaniek Live. Pluim!

Meer info, over de andere optredens op Botaniek Live vind je hier, misschien zijn er hier en daar nog tickets!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More