Home ReviewsAlbum Reviews MEMENTA – Shattered Vision (Eigen Beheer)

MEMENTA – Shattered Vision (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Sinds 2018 maakt de Antwerpse producer Kyran Fierens, onder de naam Memanta, mixen. Door die mixen mocht hij draaien op verschillende festivals en in clubs. Datzelfde jaar belandde Fierens op de shortlist van The Belgian DJ Top 100 en het jaar daarop bracht hij zijn eerste nummer Pray For Me, waarop zijn vader Harvey Quinnt meezingt, uit op de Champion Sound verzamelaar van Sony Music. Daarna begon hij zijn eigen meeslepende, donker atmosferische sound die inspiratie haalt bij Burial, Massive Attack, Ivy Lab, Jamie Woon, Fout Tet en A/T/O/S, te perfectioneren.

© Mementa

Kyran deed er goed aan om zoveel tijd te steken in het uitwerken van een eigen geluid want op deze debuutep staan vijf ijzersterke tracks met een straffe sound.

De ep opent met het instrumentale Distant Life waarop zalige breakbeats in het rond vliegen op warme soundscapes. Daarna krijgen we de heerlijk, donkere single Delusion waarin we de sensuele stem van AMOS (A/T/O/S) horen, op een lome triphop beat en zalige bassen. De instrumentale parel Lose Heart, is dan weer een track waar Tricky jaloers zou op zijn.

Als je vader een warme soul stem heeft, zou het gewoon dom zijn om die niet te laten meezingen op je eigen tracks. Zo zorgt Harvey Quinnt voor de vocals op de sublieme track Graveyard. Wie soul en triphop zegt, denkt onmiddellijk aan Massive Attack en daar refereert deze compositie dan ook naar.

Het sfeervolle Requiem sluit de ep af. Deze instrumentale chill out track zit boordevol knappe geluiden, warme bassen en subtiele percussie geluiden. Requiem duurt slecht 3 minuten maar mocht van ons nog dubbel zo lang doorgaan.

Mementa is wat ons betreft zeker een blijvertje. Kyran ging op deze ep voor de perfectie en dat hoor je in elke track. Van een Shattered Vision is dan ook geen sprake!

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More