Home Singles EQUIPMENT POINTED ANKH – Trucks To Gettysburg (Torn Light Records / Fantastique)

EQUIPMENT POINTED ANKH – Trucks To Gettysburg (Torn Light Records / Fantastique)

by Bootsie Butsenzeller

Een zestal uit Louisville, Kentucky die met een nieuwe single meteen de komst van hun derde album Downtown! komen aankondigen.

Instrumentaal, speels experimenteel met flardjes jazz en kraut kenmerkt Trucks To Gettysburg. Een zonnig voortkabbelend ritme als basis waarover een melodica de hoofdmelodie aandraagt. Gitaar zorgt voor de offbeat tegentijden terwijl op de achtergrond synths zoemen en een marimba fijne tegenmelodieën bezigt. Het geheel lost op in een psychedelisch ritmeloos klanktapijt van die achtergronden.

Naar verluidt zitten er ex-leden van het toch wel legendarische Squirrel Bait in de rangen, edoch leunt het muzikaal eerder aan bij het al even ondergrondse improv collectief Members Of Tinnitus, met wat Faust invloeden. Het album komt uit op 29 september en – toegegeven – deze single maakt ons wel benieuwd. We zijn er overigens sterk van overtuigd dat dit ook wel spek is naar Rudy Trouvé z’n bek.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More