Home Singles MR. AUTUMN – De(e)pends

MR. AUTUMN – De(e)pends

by Nel Mertens

Ook tijdens de zomer doet Mr. Autum het prima. Alsof het over magische kleuren gaat, zingt hij in zijn nieuwe single De(e)pends over zwart, grijs, geen wit. Wat een stem krijgen we hier opnieuw te horen!

Artwork © Laura Denis / #framingfaith

 “Ik was wat aan het prutsen met mijn bariton gitaar en kwam op een zeer simpele maar effectieve akkoordvolgorde. Ik werkte ze uit en schreef deze song. Het voelde als een combinatie tussen Radiohead, Beach House en onze landgenoot Tamino. Zeer donker, zwart-wit. Dat heb ik ook in de teksten verwerkt. De betekenis van de song is voor interpretatie vatbaar, maar voor mij gaat het over een masker aantrekken en je lelijke, donkere kanten willen verschuilen. Je geluk laten afhangen van andere mensen (depends) en de gevolgen (deep ends)”, legt Pieter Angel D’Haeseleer – de man achter het project, die we ook kennen als muzikant bij MakiMura – uit, over de woordspeling in de titel.

“They said ‘life should be simple’ but now
Instead I find myself just running
Away from showing my true colours
So black and grey
Depends, deep ends, on what they’ll say
Defend myself from the eyes of the dead
Pretend and keep on smiling, baby
Reject, locking the dogs outside and
Content yourself in silence
To fade away”

Warm en intens, vol emoties klinken de woorden in een even warm en intens instrumentarium, waarin de drums en gitaar, na een emotioneel fragiele start, de sterkte van die gevoelens volledig benadrukken.

De opname van De(e)pends was grotendeels opnieuw een slaapkamerproductie, maar de drums werden door Paul De Smet ingespeeld in de studio van het Conservatorium van Gent.

De(e)pends is digitaal verschenen.

Om zijn aankomend album Catharsis te bekostigen, startte Mr. Autumn een crowdfunding. Een project als dit, is ook jouw steun meer dan waard!

In de namiddag van 16 juli is er de live singlerelease van De(e)pends in Café De Loge tijdens de Gentse Feesten. In Gent, natuurlijk, dus: wie zien mekaar daar!

Facebook Website Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More