Home Belgisch EPONA – Voice

EPONA – Voice

by Kris Van den Bossche

epona is het solo-project van Epona Guillaume, een 21-jarige Frans- en Nederlandstalige Brusselse. Zij verdiende haar sporen reeds in het theater waar ze van jongs af actief was. Ook zette ze al stappen in de filmwereld, o.a. in de documentaire film Sans Frapper van Alexe Poukine.

Haar stem roept echter en ze zet nu haar eerste stappen in de muziek met de single die toepasselijk Voice heet.

© Epona

Laat ons vooral met de deur in huis vallen, epona heeft een stem en ze laat dat horen in dit nummer. Het is haar grote troef. Ook figuurlijk wil ze haar stem laten horen en opkomen voor vrouwen en hun rechten en plaats in de maatschappij. Mag de wereld veilig zijn voor elke vrouw of ze zich nu binnenhuis of in de publieke ruimte bevindt? Vanzelfsprekend, maar het is helaas ook bij ons niet altijd en overal het geval. Stof voor haar teksten heeft epona dus genoeg. Was Voice enkele dagen eerder uitgekomen, het kon het anthem worden voor de internationale vrouwendag van 8 maart. Gratis exposure, volgend jaar een nieuwe kans?

Het nummer zelf (muziek door Dimitri Eggermont componist en gitarist) is vrij eenvoudig opgebouwd (iets te eenvoudig?) en herhaalt steeds dezelfde akkoordenreeks in een klassieke pop bezetting met drum, bas en gitaar. Denk een beetje Alanis Morissette.

Voice wordt gelanceerd met een clip geregisseerd door Louis Lekien (productiehuis Bleu Nuit) die we ook kennen van de clip van James van Oscar and the Wolf. Ambitieus!

Later dit jaar volgt een ep waar het thema van de vrouwenrechten de rode draad vormt.

epona | Facebook

epona | Instagram

epona Voice

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More