Home Singles FORGET SOON STARGAZER – Told Me So (Feel Like Friday Records)

FORGET SOON STARGAZER – Told Me So (Feel Like Friday Records)

by Bart Verlent

Vorige maand maakten we kennis met het soloproject van Willem Schellekens met de geweldige debuutsingle Common Sense. Met Forget Soon Stargazer wijkt Schellekens volledig af van de muziek die hij maakt met The Lighthouse, waar hij ook deel van uitmaakt. The Lighthouse is bekend voor zijn pure popsongs terwijl Forget Soon Stargazer meer de avontuurlijke weg opgaat. Ook horen we hier en daar de invloeden van Bon Iver in zijn sound.

© Forget Soon Stargazer

Op 7 april verschijnt de debuutep What If We Weren’t van Forget Soon Stargazer, die ingeblikt is in de Antwerpse Kabaal Studio met producer Wouter Vingerhoed (Blanks, Chef Special). Huub Reijnders die bekend is voor zijn werk met Bazart, Portland en Tout Va Bien nam de mixing en mastering voor zijn rekening.

Deze Told Me So zal ook op de te verschijnen ep staan en ligt volledig in de lijn van de vorige single. Mooie brede synthlagen worden gecombineerd met luchtige sax, gitaar en piano lijnen. Daarbovenop krijgen we nog de dromerige stem van Schellekens, die af en toe wordt vervormd, en een triphop beat die het nummer subtiel aanvult.

Willem had duidelijk een bepaald geluid voor ogen toen hij de studio indook. Dat hoor je ook aan deze tweede single die weer volledig overtuigt. We zijn wel benieuwd of hij dit straffe geluid ook in z’n eentje live kan brengen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More