Home Singles EMY – Illusions (Mayway Records)

EMY – Illusions (Mayway Records)

by Felix Sandon

Emy liet vorig jaar een diepe indruk na met haar optreden op Les Nuits Botanique. Of beter gezegd: met hún optreden, want EMY (met hoofdletters) is een band die rond de zinderende stem van Emy Kaboré gebouwd is. In de lange aanloop naar het album dat het gezelschap in 2023 uitbrengt, lossen ze nu een nummer over de illusies die we ons soms maken wanneer de liefde op ons pad verschijnt en de persoon van wie we houden toch niet blijkt te zijn wie we dachten.

Emy Kaboré © Björn Comhaire

“Can we talk about these things we don’t want to show?”, is de sleutelzin in EMY’s minitoneelstuk over een relatie waar stilaan alle maskers afvallen. Met regels als “You’re not the person I thought you were”, leggen ze het er wel vingerdik bovenop, maar de grote troef van Illusions is de manier waarop ze die boodschap brengen. Emy’s stem klinkt tegelijk klassevol en oh zo kwetsbaar en wordt hier ingekaderd door de beste klanktovenaars. Zeker in het wervelende middenstuk, waar jazzritmes met elektronische beats paren. En dan hebben we het nog niet over de stroom aan minuscule details die het nummer alleen maar rijker aan klankkleur maken en waarvan je bij elke luisterbeurt wel een nieuw exemplaar ontdekt.

Her en der lezen we dat EMY’s muziek ‘internationaal’ klinkt. Wat we ons daar precies bij moeten voorstellen en hoe die zich dan onderscheidt van muziek die nationaal klinkt, weten we niet. Wat we wel weten, is dat Illusions een grote stap is in EMY’s veroveringstocht van alle harten, nationaal én internationaal. En nu mag het heel snel 2023 worden.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More