Home Singles DE MENS – Broer (Petrol Music)

DE MENS – Broer (Petrol Music)

by Geert Mertens

Mia van Gorki hebben we met zijn allen al grijsgedraaid. Laat ons een ingetogen nummer maken om dit nummer van de figuurlijke troon te stoten. We weten niet hoe het er op de repetities van De Mens aan toe gaat maar in onze gedachten ging het op die manier. Van De Mens verwachten we snedige rock. Broer is het tegenovergestelde. Kwetsbaar tot en met en net daarom wondermooi.

Pas op, we moesten er wel een beetje aan wennen. Het nummer komt wat traag op gang en de roffelende drums lijken een voorbode voor iets wat nooit komt maar het plaatje – lees: verhaaltje – klopt. 

We worden letterlijk meegezogen in het verhaal dat Frank Vander Linden ons vertelt en dat is een kunst.

Niet meteen een nummer om luidkeels mee te brullen tijdens een set van De Mens maar wel fijn in de intieme setting van een theater. Het is wel een nummer dat ook niet zou misstaan op zijn solo-albums. De single is, naast Waar Is De Liefde? de tweede voorbode van het nieuwe album Broers (met -s).

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More