Home Singles EMILINE – Smaltalk

EMILINE – Smaltalk

by Bart Verlent

Emiline Eeckelaert heeft van kleins af de muziekmiekmicrobe te pakken. Op haar achtste speelde ze al piano waar ze haar eigen liedjes op componeerde. Op haar twaalfde kreeg Emiline een gitaar en was het hek helemaal van de dam. In 2018 belandde ze bij Scala & Kolancy Brothers waar ze haar zangtalent heeft verfijnd. Vorig jaar trok ze met producer Joes Brands (Adil, Amaryllis Temmerman, Slongs) de studio in om haar eigen sound te creëren. Voor haar Emiline-geluid liet ze zich inspireren door Lianna La Havas, Trixie Whitley, Sade en Norah Jones.

© Emiline

Smalltalk is het eerste resultaat van de opnames in de studio. Het is een zomerse, dansgevoelige popsong die is gebouwd op een akoestische gitaar en waarin de beats en synths het nummer meer kleur geven. Emiline heeft een overtuigende, flexibele stem die alles aan kan en op deze popsong komt die perfect tot zijn recht.

Of deze Smalltalk nu een echt eigen geluid heeft, daar twijfelen we een beetje aan. Maar het is in elk geval een song met internationale allure. Het is alvast een mooi visitekaartje voor deze getalenteerde zangeres.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More