Home ReviewsAlbum Reviews FEVERCHILD – S/T (Eigen Beheer)

FEVERCHILD – S/T (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Het Gentse vijftal Feverchild heeft een groot hart voor post-hardcore en emo bands uit midden jaren 90. De band bestaat dan ook uit leden van Minded Fury, Force en Animal Club. De debuutep werd opgenomen bij Gilles Demolder van Oathbreaker. Het is dan ook duidelijk dat Feverchild met beide voeten in het hardcore milieu staat en veel liefde heeft voor het genre. De groep liet zich beïnvloeden door bands zoals Texas Is The Reason, Far Apart, Sunny Day Real Estate en The Get Up Kids.

© Feverchild

Op de naamloze debuutep staan vijf oprechte songs die stevig binnenkomen. Feverchild moet niet onderdoen voor de bands waar ze naar opkijken want ze klinken even intens. Zanger Yann klinkt enorm gedreven en gepassioneerd terwijl de andere bandleden de songs geweldig opbouwen rond stevige gitaren en donderende drums.

We schrikken er dan ook niet van dat deze debuutep in de VS wordt verdeeld door het Texaanse label Sunday Drive Records. Met een debuut als Belgische band de aandacht weten te trekken van een Amerikaans label zegt veel over deze straffe ep.

BANDCAMP/FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More