Home Singles EMBRACINGFRANKI – Devotion (EFRecords)

EMBRACINGFRANKI – Devotion (EFRecords)

by Bart Verlent

Twee jaar geleden bracht de Gentse popcrooner Embracingfranki de ep Sixfold uit waarop hij duetten zong met Maarten Devoldere van Balthazar/Warhaus, Lady Linn, Isolde Lasoen, Gregory Frateur van Dez Mona, Leonie Gysel van Arsenal en Klaas Tomme van Ides Moon. Hij bracht die begin dit jaar samen met gasten live in de Vooruit. Deze maand verscheen van hem de verzamelaar All In Love Is Fair (A Collection Of His Best Recordings 2000-2020) waaruit deze Devotion de eerste single is.

Het nummer is ook terug te vinden op het album High Hopes And Heartaches uit 2014. Embracingfranki maakte er voor de compilatie een nieuwe versie van.

Veel is er eigenlijk niet veranderd, alleen is het tempo wat trager. Dat nieuwe, zwoelere tempo past veel beter bij deze tragische lovesong. Ook de breaks die in het origineel de drive uit het nummer haalden klinken in de nieuwe versie iets subtieler.

Met deze single bewijst Embracingfranki dat hij het niveau van de cabareteske pop van Gavin Friday en Marc Almond zeker kan evenaren.

WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More