Home Singles KURT BURGELMAN XXL – Ne Zoalige Kerstdag

KURT BURGELMAN XXL – Ne Zoalige Kerstdag

by Nel Mertens

“G’et nen buum, g’et pâkskes…” en je hebt Kurt Burgelman XXL om de kerstsfeer compleet te maken! Een authentiek Gents kerstlied, geschreven door de muzikant van BiezeBaaze die al vaker liet zien en horen dat hij de verbondenheid tussen mensen in het hart draagt.

De eindejaarsperiode ziet er voor iedereen een heel stuk anders uit dan anders en voor veel mensen brengt dit een ongekende eenzaamheid met zich mee. Met zijn kerstlied, hoopt Burgelman een warme steen bij te dragen aan het welbevinden.

Samen met Peter De Bosschere en Wim Bartholomeus maakte hij een kerstlied dat enkele dagen geleden live werd uitgezonden. Ne Zoalige Kerstdag laat dan ook een warme, gezapige kerstsingle horen, die we misschien een volgende kerst samen allemaal lopen mee te zingen op één of andere kerstmarkt, voorzien van een glühwein.

Voor de clip die daarbij hoort, deed Kurt beroep op ‘ulder en gulder’, waardoor jouw eigen foto die je met jouw kerstboodschap inzond misschien opduikt in de montage die ze bij de liveopname verwerkten. Al die beelden kan je ook nog eens gaan bekijken op Burgelmans website.

Voor wie nog Gentse cadeautjes zoekt, de t-shirts met ‘AFSTAND, z’uu moelaak es da nie!’ zijn nog steeds brandend actueel. En die met ‘Moeid û nie!’ zullen het wellicht altijd blijven!

Daarnaast geeft hij nog een essentiële tip om de kerstsfeer op zijn best te krijgen: “Deel deze single zo veel mogelijk, zodat Mariah Carey de komende 30 jaar niet meer op de radio mag gespeeld worden!”

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More