Home Singles KURT BURGELMAN XXL – Ne Zoalige Kerstdag

KURT BURGELMAN XXL – Ne Zoalige Kerstdag

by Nel Mertens

“G’et nen buum, g’et pâkskes…” en je hebt Kurt Burgelman XXL om de kerstsfeer compleet te maken! Een authentiek Gents kerstlied, geschreven door de muzikant van BiezeBaaze die al vaker liet zien en horen dat hij de verbondenheid tussen mensen in het hart draagt.

De eindejaarsperiode ziet er voor iedereen een heel stuk anders uit dan anders en voor veel mensen brengt dit een ongekende eenzaamheid met zich mee. Met zijn kerstlied, hoopt Burgelman een warme steen bij te dragen aan het welbevinden.

Samen met Peter De Bosschere en Wim Bartholomeus maakte hij een kerstlied dat enkele dagen geleden live werd uitgezonden. Ne Zoalige Kerstdag laat dan ook een warme, gezapige kerstsingle horen, die we misschien een volgende kerst samen allemaal lopen mee te zingen op één of andere kerstmarkt, voorzien van een glühwein.

Voor de clip die daarbij hoort, deed Kurt beroep op ‘ulder en gulder’, waardoor jouw eigen foto die je met jouw kerstboodschap inzond misschien opduikt in de montage die ze bij de liveopname verwerkten. Al die beelden kan je ook nog eens gaan bekijken o