Home Singles ELIAS – Bloomed | Exploded (Unday Records)

ELIAS – Bloomed | Exploded (Unday Records)

by Bart Verlent

Elias Devoldere kennen we als drummer van onder andere Nordmann, Suwi, Hypochristmutreefuzz, John Ghost en HAST, maar de man is ook songschrijver. Hij schreef onder andere muziek voor theater en dansvoorstellingen. Dit jaar verschijnt zijn debuut als songschrijver onder de naam Elias.

© Elias

Vorig jaar kregen we al twee voorproefjes uit dit album met de singles Explode / Boalis en Can You Feel The Fear waarop hij de medewerking kreeg van Nordmann collega Dries Geusens op piano en bas en Suwi collega Cyriel Vandenabeele op gitaar. Op Bloomed | Exploded speelde Elias de meeste instrumenten zelf in, Vandenabeele zorgde voor de gitaarimprovisatie. Hou zou de ideale soundtrack zijn voor de eenzame astronaut die zich waagt in de onbekende diepten van de ruimte. Hoe verder hij van moeder aarde wegvliegt, hoe meer de twijfels en onzekerheden toenemen.

Het nummer wordt rustig opgebouwd naar een intens geheel. Met bijzonder soundscapes creëert Elias iets uniek gecreëerd waarin subtiliteit een belangrijk aspect is. De gitaar van Cyriel lijkt in het begin het mysterieuze wat te verstoren maar het geeft het de song ook wel een gevaarlijk, avontuurlijk kantje dat in het geheel past.

Na deze drie singles is nu wel duidelijk dat het een avontuurlijke en boeiende debuutplaat gaat worden.

Je kan Elias live aan het werk zien op:

13/04 – Viernulvier, Gent
23/04 – Trix, Antwerpen

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More