Home Singles NUÏ – Here

NUÏ – Here

by Bart Verlent

In 2021 bracht Emma De Quick met haar soloproject NUÏ de debuutep Change uit. Daarop maakt ze straffe, donkere en melancholische elektronische composities. Vorig jaar kregen we enkel het akoestische pareltje Let Go waarop ze zich liet begeleiden door Eno Meulenbergs op gitaar. Nu is de 25-jarige singer-songwriter er terug met een nieuw nummer waarin de donkere elektronica terug de hoofdrol speelt.

© NUÏ

De Quick zonderde zich volledig af in de natuur voor het schrijven van deze nieuwe song. Met Here wil ze het gevoel uitdrukken van midden tussen droom en nachtmerrie te zitten, tussen onvoorwaardelijke liefde en de harde realiteit van onze werelden. Zoals op de ep flirt Emma opnieuw met mineur toonaarden, creepy soundscapes en diepere thema’s omdat dit triggers zijn die haar inspireren om te schrijven, omdat ze dan de inspiratie recht uit haar kern voelt komen.

Here is opnieuw een smaakvolle darkpopsong waarin de zware gitaren de woorden kracht bijzetten en de donkere elektronica het iets zwaarder op de hand maakt. NUÏ is terug van nooit weg geweest met een krachtige, energieke song waarin de prachtige stem van Emma weer schittert.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More