Home Singles EL MISCHI – Elegy (Records DK)

EL MISCHI – Elegy (Records DK)

by Bart Verlent

El Mischi is het pseudoniem van de 29-jarige Antwerpse singer-songwriter en
producer Bart Michiels. Hij maakt naar eigen zeggen melancholische muziek waarin hij elementen uit de pop, folk en klassieke muziek combineert tot een beklijvend geheel. Gewapend met zijn stem, de piano en een arsenaal aan orkestinstrumenten verkent hij grote muzikale contrasten: van donker en intiem tot groots en monumentaal.

(c) El Mischi

Elegy is de achtste single die hij uitbrengt en is misschien het meest bombastisch werk dat hij ooit maakte. Hij is nooit vies geweest van orkestrale composities maar met deze song gaat hij toch een stapje verder. Normaal gezien maakt El Mischi meer fragiele nummers die in de lijn liggen van het werk van James Blake maar deze Elegy zou muziek kunnen zijn die van de soundtrack van Lords Of Rings komt.

Vanaf het begin wordt de toon gezet met bombastisch orkestrale arrangementen. Wanneer de singer-songwriters stem invalt, valt alles wat stil maar daarna barst het terug open. Het valt op dat tijdens de bombastische elementen de stem van Michiels toch wat kracht mist om op te boksen tegen die enorme muur van geluid.

Elegy is een vrij indrukwekkend nummer maar de stem van Michiels past toch beter in de breekbare composities die hij maakt. Soms voelt het nummer ook iets over the top aan, door de overdosis aan arrangementen. Voor een kostuumdrama zou dit de perfecte muziek zijn maar in dit geval zou El Mischi toch beter kiezen voor de less is more aanpak.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More