Home Singles EIGENZWEETSTINKT – Two Yellow Cherries (ft Achilles) (Eigen Beheer)

EIGENZWEETSTINKT – Two Yellow Cherries (ft Achilles) (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Two Yellow Cherries is de tweede single van de band met de geweldige naam EigenZweetStinkt. Wout Helsen (drums) en Willem Theerens (productie en synths) zeggen van zichzelf dat hun muziek in het vakje elektronische jazz thuishoort maar bij ons ging toch ook de mathrock-lamp regelmatig branden.

© EigenZweetStinkt

Two Yellow Cherries klinkt een flink stuk energieker dan debuut TEST A001 dat zichzelf enigszins gemuilkorfd zag door de grenzen die de sequencer van Theerens oplegde aan Helsen. Niet dat hij de synthetische dierenhuiden daarom spaarde of zo, maar in de nieuwe single gooit hij echt alle remmen los en lijkt hij beter om te kunnen gaan met de click-track. Maar amai, wat kan die gast drummen! Voor ons is hij dé held van dit nummer en we hebben een vermoeden dat het vooral zijn zweet is dat stinkt.

Ook anders dan in de eerste single is de gastbijdrage op de elektrische gitaar van Achilles De Readt. Nog zo’n geweldige instrumentalist!

Toch had het voor ons allemaal net iets avontuurlijker gemogen. Kwa melodie blijft het wat braafjes, zeker wanneer de gitaar in het middenstuk de filmisch melancholische toer opgaat. Klinkt prachtig hoor, maar het contrasteert wel heel sterk met de rebelse vibes van Helsen. Al kan dat ook net de bedoeling geweest zijn natuurlijk. Sterke tweede in ieder geval!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More