Home Lijstjes HET BESTE VAN 2020: Sam Dufoor (Drums ‘n’ Guns)

HET BESTE VAN 2020: Sam Dufoor (Drums ‘n’ Guns)

by Bart Verlent

Begin dit jaar bracht Drums ‘n’ Guns hun tweede album Hail Hail uit. Een geweldige schijf waarop de band met een sterk nieuw geluid komt. De stoner en americana invloeden moesten plaats maken voor furieuze postpunk. Helaas kon de band deze fijne plaat niet promoten met live optredens. Maar Sam Dufoor en co bleven niet bij de pakken zitten en brachten deze maand nog de geweldige single People uit. Hier is het eindejaarslijstje van frontman Sam Dufoor.

(c) Sam Dufoor

Beste single Belgisch
HEISA – Serenity Now

Beste album Belgisch
MILLIONAIRE – APPLZ ≠ APPLZ

Beste single internationaal
BAMBARA – Serafina

Beste album internationaal
BAMBARA – Stray

Welke artiest/band wil jij graag in 2021 live zien?
Ik vrees dat we ook in 2021 niet veel concerten gaan zien. De pandemie is niet weg en massabijeenkomsten lijken mij voor ’t eerst niet aan de orde. In 2020 heb ik één coronaproof concert bezocht en ik loop daar nu niet meteen warm voor. Aangenaam is anders en vroeger was het beter. Desalniettemin koop ik (internationaal) tickets voor: Bambara, Kevin Morby, Fontaines D.C., Viagra Boys, Idles, Touché Amoré, Protomartyr, The Blinders, Deftones, Sophia, Mark Lanegan, King Dude en Marissa Nadler. Nationaal koop ik tickets voor Millionaire, Heisa, Elefant, Blackup, Kookaburra en Penus.

Welke artiest zou wel eens kunnen doorbreken in 2021?
Geen idee eigenlijk, ik heb daar geen verstand van. Ik ben daar ook totaal niet meer mee bezig, wat zeer goed helpt om zelf onbevangen muziek te maken. ’t Is ook niet zo dat groepen die doorbreken bij mij automatisch meer in de smaak gaan vallen. Ik ben al zot content als ik jaarlijks 10 nieuwe platen ontdek die ik helemaal top vind. Graag wens ik alle muzikanten veel courage en inspiratie toe voor 2021. Het wordt drummen op de podia wanneer deze crazy shit voorbij is.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More