Home Belgisch EDOUARD VAN PRAET – Is This Over? & The Silver Lining Lady

EDOUARD VAN PRAET – Is This Over? & The Silver Lining Lady

by Filip Verbeeck

Edouard Van Praet is een in Brussel geboren artiest van Belgisch-Canadese afkomst. Deze dubbele release is de aanloop naar zijn eerste ep Doors die binnenkort verschijnt.

The Silver Lining Lady is een vrolijk deuntje dat je meteen terug naar de jaren 60 katapulteert. We horen duidelijke invloeden van The Beatles en denken van bij de eerste noten aan het nummer When I’m 64.

Gelukkig weet Edouard Van Praet hoe hij een goede song moet schrijven en zit het nummer heel sterk in elkaar. De sound is echt knap, meestal sober maar ook groots op het juiste moment. Edouard is ook een zeer goede zanger en tekstschrijver, wat er mee voor zorgt dat het nummer nooit verveelt.

Is This Over? was het eerste nummer dat Edouard alleen opnam en thuis maakte. Deze track werd in één avond geschreven en opgenomen. Een stevigere song dan The Silver Lining Lady, maar dat is de verdienste van de elektrische gitaar die een ruigere riff neerzet. Wederom een zeer mooie tekst en dito zang.

Twee zeer verschillende nummers maar toch hoor je duidelijk de stempel van een en dezelfde artiest. Edouard Van Praet heeft een heel typerende stem en zangstijl wat zijn composities toch redelijk uniek en herkenbaar maakt.

De bijhorende video’s zijn trouwens ook zeer de moeite.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More