Home Singles ECHOMOON – Kids Are Cruel (Floyd Records)

ECHOMOON – Kids Are Cruel (Floyd Records)

by Nel Mertens

Echomoon is het muzikale alter ego van Mona Echo Perwez (jawel, kind van Kloot Perwez, maar wel een ferm en krachtig persoon als in: helemaal zichzelf). Niet zo ver gezocht dus, dat muzikale pseudoniem, maar er schuilt wel een fijn verhaal achter hun tweede naam ‘Echo’. Voor de mama was het een verrassing, maar toen papa Perwez terugkwam van de geboorte-aangifte bleek hij daar plots geïnspireerd te zijn geweest door de Echo Mona-converter die hij destijds in de opnamestudio gebruikte. Er zat dus al van bij de start een muzikale lading achter de naam.

Mona groeide op in een muzikaal nest, vol popgeschiedenis, maar vooral ook vol punk en new wave. Backstageruimtes, podia en studio’s waren vaak het decor waarin Mona mocht groot worden. Een warm, creatief nest. Maar toch geen garantie voor onbezorgd opgroeien, zo blijkt: “Ik ben non-binair en wat mensen daarover denken is hun probleem. Ik heb te lang gevochten om me daar nog door te laten beïnvloeden. Ik heb altijd geprobeerd mezelf aan te passen aan anderen en mijn ADHD te verbergen (ze noemen het ‘maskeren’) en dat maakte me heel ongelukkig. Ik kreeg ernstige anorexia en heb 7 jaar lang voor mijn leven moeten vechten. Ik heb mezelf nog kleiner gemaakt dan ik al was in een poging onzichtbaar te worden. Mijn schooltijd was een hel, maar ik schreef het van me af, wat ook tot dit project leidde. Ik heb mijn eerste single, ik ben er nog steeds en ik hou van mijn pure zelf. Als volbloed ADHD’er kan en wil ik niet voor één ding kiezen, ik ben een creatieve alleskunner en houd van mode. Ik maak mijn kleding vaak zelf en vind het leuk om mezelf elke dag opnieuw uit te vinden.”

Kunst ontstaat meestal niet vanuit geluk. En laat Echomoon gerust het kunstwerk van het leven in muziek omzetten. Want het klinkt verdomd goed! Krachtig en rebels klinkt hun stem in debuutsingle Kids Are Cruel, waarvoor Mona zich liet bijstaan door Guus Fluit, die voor de muziek zorgde.

Stomende gitaren, en iets wat naar blazers neigt, openen Kids Are Cruel groots. Een opsomming van ongenoegen tegenover één van de andere kinderen wordt er door geraasd, waarna een catchy refrein volgt waarin de wraakactie wordt toegelicht. Een fris, knisperend rocknummer met drums die de energie er stevig inpompen. Eentje zoals we er al té lang geen meer hoorden!

Kids Are Cruel is digitaal verschenen bij Floyd Records.

Mona Echo Perwez / Guus Fluit

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More