Home Singles DIVIDED – Cinder (Dunk!Records)

DIVIDED – Cinder (Dunk!Records)

by Björn Comhaire

Een ‘cinder’ is een half verbrand, nog smeulend stukje houtskool. Een restant van wat ooit een vurige stronk hout was maar ook een nietig dingetje dat een nieuwe brand kan veroorzaken. “Hoe symbolisch allemaal”, denk je nu misschien en wel ja, dat is het ook. Want de titel Cinder verwijst volgens drummer en brulboei Pepijn Vandaele naar een periode in zijn leven tijdens dewelke hij zich opgebrand voelde.

© Divided

Cinder is ook de eerste single uit Light Will Shine, de debuutplaat van Divided die op 29 maart verschijnt bij Dunk!Records.

Wie de ep Riser van het vurige viertal al eens beluisterde, weet dat Divided er graag ‘iets’ steviger tegenaan gaat. Sludgy gitaren, schrapend gebrul en donderende drums die je eerder associeert met hardcore, zorgen samen voor een geluid dat ons erg aanspreekt.

De vertwijfeling in Pepijns zang en de melancholische gitaarlijnen geven Cinder een emotionele lading meekrijgt die je niet direct zag aankomen maar die des te steviger binnenkomt.

Op 5 april stelt Divided hun nieuwe album live voor In Het Wilde Westen in Kortrijk.

VI.BE / FACEBOOK / INSTAGRAM / SPOTIFY

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More