Home Belgisch EASE – Remain in Blue

EASE – Remain in Blue

by Hans Verhoeven

Wat hebben Belgische bands toch met de jaren tachtig? Oké, dat decennium zette dit land eindelijk op de wereldkaart van landen omdat er hier en toen wel eens iets gebeurde. CCC, Les tueurs du Brabant, het Heizeldrama, The Herald of Free Enterprise… het waren geen leuke jaren maar jaren hoeven niet leuk te zijn om de muziek van die jaren nog steeds op te slorpen.

Dat doet EASE.

Uit Limburg, waar de geest van de jaren tachtig nog steeds spookt in achtergelaten mijnschachten. En daarom zit hier veel A Flock of Seagulls in, dat dromerige van hen. Remain in Blue is hun tweede single en daarin joggen ze langs kronkelige wegen.

Maar dat gitaarwerk! Die sfeer van verlatenheid! Natuurlijk hebben we dit allemaal al eerder gehoord maar het geeft niks. Goeie single. Die je helemaal terug naar de jaren tachtig brengt en ons naar nachtmerries van een bosloop op maandagochtend en het dagdromen van scholen die de lucht invliegen. Harde tijden.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More