Home Singles BAT EYES – Cracking Up (Acoustic) (PIAS)

BAT EYES – Cracking Up (Acoustic) (PIAS)

by Bart Verlent

Vorig jaar verscheen het naamloze debuutalbum van Bat Eyes, waarop Koen Wynant, Birger Ameys, Luna De Bruyne en Tomas Serrien tien ijzersterke songs zetten waarop we met plezier het etiket “catchy gitaarrock van de bovenste plank” kleven. Het viertal ging de afgelopen maanden met het album op toer doorheen Duitsland en Nederland.

© Bat Eyes

De komende maanden is Bat Eyes nog te zien op diverse podia in eigen land. Om dat in de schijnwerpers te zetten, maakten Wynant en co een akoestische versie van Cracking Up, dat in originele versie terug te vinden is op het album. Deze “heartbreak tune” gaat over het herstellen van een breakup versus het duiken in een nieuwe tijdperk, de oude vertrouwde gang van zaken.

Het origineel klinkt vrij rustig maar toch met nog veel krachtige gitaren. In de nieuwe versie werden de effecten en donderende drums achterwege gelaten. Toch blijft de song stevig overeind en overtuigt het ook in akoestische versie.

De gitaren worden af en toe subtiel aangevuld door de piano en Koen zingt heel rustig zodat we een breekbaar pareltje krijgen dat evenveel indruk maakt als de bands andere materiaal. Misschien moeten ze hun andere songs ook eens een akoestische aanpak geven?

Je kan Bat Eyes nog aan het werk zien op:

05/05 — Biebop, Vosselaar
24/06 — CC De Woeker, Oudenaarde
05/08 — Bruudruuster Rock, Oostakker
09/09 — Bel-Air Woods, Willebroek

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More