Home Singles DUMONT – The Gun (April 5th 1994) (Starman Records)

DUMONT – The Gun (April 5th 1994) (Starman Records)

by Bart Verlent

In 2018 bracht de Genkse zanger/gitarist Johan Dengis onder de naam Dumont een naamloze ep uit waarop hij werd bijgestaan door verschillende gastmuzikanten waaronder de Amerikaanse singer-songwriter Elliott Murphy. Daarna werd het vrij stil rond dit project; tot nu. Samen met Albert Claesen, Thomas François, Dario La Mela en Zjef Cludts heeft Dengis een nieuwe track ingeblikt.

© Dumont

The Gun gaat over het tragische einde van de toen 27-jarige Kurt Cobain in 1994. Maar het gaat ook over andere mensen die uit het leven stapten en over de pijn en het verdriet van de nabestaanden.

Het is een ingetogen track die gedrenkt is in pure americana. Dengis draagt het nummer met zijn doorleefde stem. De weidse arrangementen en de heldere productie geven het dan weer veel diepgang. Hopelijk moeten we nu opnieuw geen vijf jaar wachten op een opvolger van dit zalige, warme nummer.

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More