Home Belgisch DUA LIPA & ANGÈLE – Fever

DUA LIPA & ANGÈLE – Fever

by Bjorge Meulemeester

Een femme fatale met een stem van goud. Iconische outfits en nummers die de spits van de billboards vlijmscherp houden. Wat kan er mogelijks beter varen dan dat? Twee keer van dat!

Angèle kondigt de samenwerking aan op 23 oktober

De samenwerking tussen Angèle en Dua Lipa is er één die waarschijnlijk niemand zag aankomen, maar tegelijk ook één die zo veel steek houdt. Het initiatief kwam van Dua Lipa’s kant, die een grote fan is van Angèle. Zo heeft Angèle ook meegewerkt aan Club Future Nostalgia, de remix van Dua Lipa’s eerdere album Future Nostalgia, maar dan gericht naar de Franse jeugd. Wat stelt een taalgrens ook voor als obstakel, wanneer je muziek beter beheerst dan je moedertaal. Niemand zat hier bepaald op te wachten, maar op het moment dat het aangekondigd werd, dan werd wachten voor velen een onbegonnen zaak. Twee popiconen die zo modieus door het leven stappen steken elkaar nu in een nieuw jasje. Dit nummer is zowaar op hun lijf geschreven.

Dua Lipa kwam eerder dit jaar al in de kijker te staan met haar nieuwe album Future Nostalgia. Zoals de naam als gedeeltelijk prijsgeeft is dit album een moderne en dansbare schijf, verheerlijkt met een hoop elementen uit vroegere dancepop en synthpop. Ook in dit nummer zijn die invloeden te horen. De single begint met een synth die zodanig synthwave klinkt dat het uit de soundtrack van Tron zou kunnen komen. De tekst, bas en percussie passen dan weer naadloos op de hedendaagse dansvloer. Gecombineerd met het rauw zangtalent van zowel Dua Lipa als Angèle vormt dit, tot niemands grote verrassing, een pophit van kaliber. De videoclip staat #1 trending van YouTube en de single zelf op #7. Zelfs onze eigen VRT heeft er een artikel over.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More