Home Singles HAZE – Flu (Eigen Beheer)

HAZE – Flu (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Mirabelle van de Put was in een vroeger leven tourmanager van onder andere Millionaire en Sioen maar is ook bassiste bij Barbie Bangkok, Nightwitches, Louie Louie, Crites en Eriis. Ze starte 2020 met het voornemen om een nieuwe band op te starten. Het coronavirus maakte dit voornemen bijna kapot. Maar van de Put had geen zin om te wachten tot het leven terug zijn normale gangetje ging om met dit nieuw project te beginnen. Tijdens de eerste lockdown begon ze zelf nummers op te nemen waarbij ze ook alle instrumenten zelf inspeelt.

(c) Haze

Op 15 januari verschijnt het naamloze debuutalbum van Haze, dat Mirabelle volledig alleen ingeblikt heeft in haar thuis-studio. Voor sommige gitaarpartijen kreeg ze de hulp van gitarist Miguel Moors die we kennen van Blackup en Crites.

Voor de muziek van Haze putte van de Put haar inspiratie bij de eerlijkheid en gevoeligheid van PJ Harvey en Mazzy Star. In de debuutsingle Flu horen we vooral het dromerige van Mazzy Star. Mirabelle heeft een mooie, zalvende stem die ze op een rustige gitaar en laidback drum neerlegt. Af en toe komt er een snedige gitaar het nummer een edgy kantje geven, wat deze song wat extra pit geeft.

In Flu heeft Mirabelle schreef haar observaties neer over hoe iedereen omgaat met het coronavirus en de gevolgen daarvan. Wij zijn absoluut niet blij met het verdomde virus maar we zijn wel aangenaam verrast dat het heeft geleid tot zo’n knappe song. Wij hopen dan ook dat we binnenkort het warme geluid van dit nieuwe project in de concertzaal kunnen horen weerklinken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More