Home Singles DRAGGED UP – Hex Domestic (Cruel Nature)

DRAGGED UP – Hex Domestic (Cruel Nature)

by Patrick Bruneel

Meestal gaan we voor langspelers of een fysieke single. We zijn echter dermate gecharmeerd door Hex Domestic van het Schotse (Glasgow) Dragged Up dat we met plezier zondigen tegen onze zelf opgelegde regel. Zoals het hoort natuurlijk… altijd al die regeltjes.

Vier liedjes prijken er op de cassette, die ondertussen hopeloos is uitverkocht. We kregen de link pas recent van Steve, de labelbaas, en lieten ons verrassen door muziek die ons doet terugdenken aan illustere bands als The Slits, The Raincoats, Teenage Fanclub, The Vaselines en nog verder in de tijd aan de rammelsongs van The Velvet Underground.

Rammelen doet het aan alle kanten, op de heerlijke zang na dan. Die klinkt een stuk gepolijster dan meestal het geval is bij dit soort liedjes, maar het is des te aangenamer want het werkt perfect.

Het vijftal heeft heimwee naar de begindagen van de legendarische CBGB’s-club en transplanteert het gevoel naar het doorweekte Glasgow. Het resultaat zijn nummers die soms parlando klinken, dan weer wat doomy of postpunkerig zonder zich ook maar ergens op vast te pinnen.

Al een paar maanden oud ondertussen zo blijkt, maar te leuk om zomaar te laten voorbijgaan. Het is slechts de voorbode voor wat komen gaat, namelijk ten laatste tegen volgende zomer een debuutlangspeler. We zijn zeer benieuwd.

BANDCAMP / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More