Home Singles DOUGLAS FIRS – Lazy Heart (V2 Records)

DOUGLAS FIRS – Lazy Heart (V2 Records)

by Bart Verlent

Twee jaar geleden bracht Douglas Firs album nummer vier Heart Of A Mother uit. Daarop bracht Gertjan Van Hellemont een prachtige ode uit aan twee moeders: zijn moeder die overleed aan de gevolgen van kanker en zijn vriendin die in diezelfde periode beviel van hun zoon. Als je zo’n intens album aflevert is het niet evident om een opvolger uit te brengen die even straf is. Van Hellemont deed een poging en het resultaat krijgen we te horen op 30 augustus 2024 op het album Happy Pt. 2.

© Douglas Firs

Lazy Heart is al een smaakmaker uit het album en werd opgenomen samen met bassist Simon Casier (Balthazar, Zimmerman), vaste drummer Laurens Billiet en Roos Denayer (Rosa Butsi) die sinds de laatste tournee ook deel uitmaakt van Douglas Firs. Van Hellemont en Denayer beginnen het nummer heel puur, ze begeleiden zichzelf op akoestische gitaar. Na het refrein vallen de bas en Roos terug in en vullen de zestien strijkers van het Budapest Art Orchestra het geheel mooi aan. Het resultaat is tegelijk heel overweldigend, subtiel en rijk georkestreerd.

Als alle songs op Happy Pt. 2 even indrukwekkend zijn als dit romantisch diamantje dan zal die nieuwe langspeler zeker het geweldig niveau evenaren van de vorige plaat.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More