Home Singles DOOWY – Premières Fois (Pastel Sunset)

DOOWY – Premières Fois (Pastel Sunset)

by Nel Mertens

De Franse popscene werd in slechts één kort jaar ingepakt door de Brusselse artiest Doowy, die als ‘ontdekkingskunstenaar’ wordt omschreven binnen de electro- en discopop. Zijn eerste single L’eau Du Bain werd meteen goed onthaald. Er volgden al snel meer singles en een debuutep en hij deed sindsdien ook al heel wat live-ervaring op. Zo speelde hij onder andere op 21 juli in het Jubelpark voor een 60000-koppig publiek op de Nationale Feestdag.

Kan iedereen nog eens een eerste keer beleven? Voor Doowy is het duidelijk: uiteraard! En dat zingt hij op zijn nieuwe single Première Fois. Daarin heeft hij het over de nostalgie die je na een paar jaar bij een koppel kunt voelen, maar ook over de intensiteit van het leven die na verloop van tijd opraakt en die je probeert in te halen.

“We hebben de vervelende neiging om ons te concentreren op de opwinding van het begin, op de kriebels in de buik, en ons te laten overtuigen door het idee dat het vroeger beter was. Hoewel we nog zoveel te leven hebben. We hebben nog steeds veel eerste keren om samen te beleven!”, geeft Doowy overtuigend mee.

Met Première Fois kiest Doowy resoluut opnieuw voor discopop. Samen met zijn muzikanten Laurent Seys en Antoine Dandoy zet hij disco in een erg relaxed sfeertje neer, met organische klanken en pittige elektronische details. In het kleurenpalet van het label, krijgen we een energiek, funky track te horen die tegelijk toch ook zacht en subtiel klinkt. Door de Franstalige zang is de link naar Stromae misschien te makkelijk om te leggen, maar dit is alvast een nummer dat we graag nog meer willen horen.

Premières Fois is digitaal verschenen. De tweede ep van Doowy komt er aan in november.

Wil je Doowy live aan het werk zien? Dat kan!

16/09 – Fêtes de Wallonie, Namen
14/12 – Release Party, Botanique, Brussel

Facebook / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More