Home Singles DOODSESKADER – Gabos (Isolation Records)

DOODSESKADER – Gabos (Isolation Records)

by Nel Mertens

We zaten al sinds de dag dat we Doodseskaders debuutalbum Year Zero 45 keer na mekaar beluisterden, te wachten op een vervolg. “De wet van de sterkste is genadeloos. En zo ook het Doodseskader”, laat het het duo De Gieter-Burroughs weten. Met de attitude van twee jongelingen die op straat moeten zien te overleven, maar met een muzikale bagage van doorwinterde muzikanten. En dat horen we in hun track GABOS (een letterwoord dat “Game Ain’t Based On Sympathy” betekent) meer dan ooit.

Zestien jaar vriendschap tussen Tim De Gieter (Amenra, Every Stranger Looks Like You,…) en Sigfried Burroughs  (Kapitan Korsakov, The K.,…) uit zich nu al zo’n 2 jaar in een barbaars, sonische terreur in een verscheurend schurende combinatie van sludgemetal met elementen uit de nineties grunge en hiphop.

Hun nieuwe nummer Gabos is de link tussen Year Zero en wat er dit najaar volgt. Tim De Gieter en Sigfried Burroughs klinken samen sneller en bozer dan ooit, doordrongen van dezelfde duisternis. Ze schreven het nummer als een hymne, een ‘fight song’ voor wat ze omschrijven als ‘45’. Een aaneenhechting, een onbreekbare band die veel dieper gaat dan bloed: “Weten dat hoe grimmig de dingen ook worden, je elkaars rug hebt. Daar waar onze vorige singles afzonderlijk van een stem werden voorzien, gaan we nu samen in de aanval”, leggen de heren uit.

En een brute aanval is het dan ook, want hun beide stemmen laten de crossoversound nog meer tot één versmolten geheel van ruwe agressie, beladen met de meest kwetsbare emoties, klinken. De fragiliteit van smerigheid, de breekbaarheid van woede, versterkt alle strijdkracht in de instrumenten. Die diversiteit aan emoties, verklankt in de ritmes en vocalen maakt dat Doodseskader vurige agressie aantrekkelijk bruut laat klinken. Met die affiliatie, die onbreekbare band, steeds in gedachten.

De track werd door het team van Lion Beach (Oscar and the Wolf, Bazart, The Subs,) voorzien van een passende videoclip waarin een massa tevergeefs de controle wil krijgen over iets gigantisch en onbekend.

Gabos is digitaal verschenen bij Isolation Records. Naast dit nummer, laten ze ook hun versie van het Drake-nummer NonStop horen.

Facebook Instagram Spotify Bandcamp YouTube / Merch

De YouTube-link gaat op 16/3 om 15 uur online. Op dat ogenblik kan je daar ook chatten met het Doodseskader-duo Tim en Sigfried.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More