Home Singles DONNA BLUE – Aphrodite (Snowstar Records)

DONNA BLUE – Aphrodite (Snowstar Records)

by Bart Verlent

Het Nederlandse koppel en muzikale duo Danique van Kesteren en Bart van Dalen brengt dromerige pop noir die ruikt naar psychedelische 60’s pop en ze doen dat onder de naam Donna Blue. Het duo vindt inspiratie bij Nancy Sinatra, Lee Hazelwood, Serge Gainsbourg, Julee Cruise, Ennio Morricone, Piero Piccioni en John Barry. In maart mogen we de opvolger verwachten van hun debuutplaat Dark Roses.

© Donna Blue

Op dat nieuwe album, Into The Realm Of Love, zingen Danique en Bart over esoterische onderwerpen, mythologie, het hemelse, exotica en noir-romantiek. De eerste teaser Aphrodite gaat over hun liefde voor elkaar. De tekst van het duet vertelt een soort mythisch verhaal en gaat over een man die zich probeert te bewijzen aan een vrouw door wat hij voor haar kan doen.

Het nummer katapulteert ons terug naar de psychedelische jaren 60 en 70 met het typische muzikale recept uit die tijd. De arrangementen lijken weggelopen uit een soundtrack van John Barry met het typische gitaargeluid en orkestratie. Het duo zingt in de lijn van Nancy Sinatra en Lee Hazelwood.

Origineel is het allemaal niet, maar het klinkt wel overtuigend en het nummer is heel goed gemaakt. Met plezier laten we ons door Donna Blue onderdompelen in de nieuw summer of love.

Op woensdag 8 mei stelt Donna Blue de nieuwe plaat voor in de Cactus Club in Brugge.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More