Home Singles DISHWASHER_ – Blue Bridge (Sbdan Ultra)

DISHWASHER_ – Blue Bridge (Sbdan Ultra)

by Bart Verlent

We keken al een tijdje uit naar het debuutalbum van het Gentse trio Dishwasher_, vandaag kregen we het heugelijke nieuws dat de titelloze debuutplaat van Werend Van Den Bossche, Arno Grootaers en Louise Van Den Heuvel in april in de winkels zal liggen. Het trio belooft op dit album een unieke en gevarieerde collectie van groove-gedreven nummers met een eigen uniek geluid.

© Dishwasher_

De eerste single uit het album, Blue Bridge, zou daar een perfect voorbeeld van zijn. De track is geïnspireerd door Blue Monday van New Order. In de intro horen we een gedeconstrueerde house beat met droge, punchy baspatronen, het nummer transformeert daarna geleidelijk in een funky jazzdancetrack.

Het trio zet een ongelooflijk straffe groove neer met een intens origineel geluid dat je van in het begin bij de lurven neemt en je niet meer loslaat.

In bijna vier minuten pakt het trio uit met een heel gevarieerd geluid waarmee ze, heel speels, een geweldige avontuurlijke floorfiller maken. Je kan dit straffe nummer eigenlijk helemaal niet vergelijken met de New Order klassieker. Dishwasher_ heeft een origineel geluid dat helemaal niet in de buurt komt van de legendarische band uit Manchester.

Dishwasher_ stelt het album voor op:

13/05 – Nona, Mechelen
15/05 – Jazz Cats Club, Kortrijk

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More